Op Manege Rijnenburg staan een heleboel leuke en lieve paarden waar wij elke woensdag op mogen rijden. Er staan grote en kleine, oude en jonge, bonte en bruine paarden. Wij hebben ze allemaal!

Bobbie
BobbieEchte naam: Bucarla
15-06-2006
Met zijn mooie uiterlijk is onze Bobbie ook een erg geliefd paard. Al is Bobbie niet sloom, hij mag wel lekker naar voren gereden worden om hem lekker te laten lopen. Aan het begin is het een beetje inkomen en het knopje zoeken met lichte kneepjes, maar als je dat knopje hebt gevonden kun je heerlijk op twee pinkjes rijden! Wel altijd even wat extra opletten met opstappen, Bobbie heeft nog wat last van singeldwang.

Chopin
ChopinChopin is een echte schat. Hij is ontzettend lief op stal en wil altijd eerst geknuffeld worden voordat je hem gaat poetsen (wat hij overigens ook erg fijn vindt). Hij is ook heel nieuwsgierig, en hij steekt dan ook wel eens zijn hoofd over je schouder om te kijken wat je aan het doen bent. Hij zit ontzettend lekker: zijn rug is net een heuvellandschap. Verder kan hij heerlijk lopen en is hij bereid zijn best voor je te doen. Na het rijden is het natuurlijk tijd voor iets lekkers, wat hij altijd erg waardeert. Met één hap is het dan ook gelijk weg.

Earendil
EarendilEchte naam: Esporado
01-04-2009
Hij begon als een levensgevaarlijk paard dat de hele bak rondvloog. Met jou erop. Gelukkig hebben alle Hippeianen dit (tot nu toe) overleefd! Ondertussen is Ernie omgetoverd tot het grootste knuffelpaard op stal. Dus als je een keer behoefte hebt in een knuffelsessie, kom dan gerust bij hem op de koffie. Ondanks dat hij het soms nog een beetje spannend vindt, is Ernie ondertussen ook een fanatiek springpaard!

Figaro
FigaroEchte naam: Checkpoint Charly O
Duits paspoort
09-03-1996
Figaro is een favoriet paard van veel ruiters. Zijn motto is: snel, sneller, snelst. Hij denkt vaak dat hij de trein nog moet halen. Maar door zelf ontspannen te zijn en rustig licht te rijden kun je hem super laten lopen. Ook loopt hij vaak een beetje opgekropt met zijn hals. Tijdens het rijden ben je dan ook vaak bezig met het ‘uitschuiven’ van zijn hals. Springen kan hij ook heel goed, hij wordt dan alleen wel een beetje enthousiast!

Google
Google19-03-2011
Daar is onze baby! Google is een van de jongere paarden op stal, wat vaak nog te merken is tijdens het rijden. Google vindt het namelijk nog steeds lastig om zijn energie te verdelen gedurende de les: aan het begin van de les is hij zo enthousiast dat hij op de tweede helft al gauw wat extra been nodig heeft. Het leukste aan hem, echter, is om te zien dat hij het wel heel hard probeert! Op stal is het een van de liefste paarden: hij houdt ervan om met je te knuffelen na de les en hij lijkt altijd blij om je te zien!

Harvey
HarveyEchte naam: Isengard
Iers paspoort
18-04-2004
Deze knappe ruin is een echte all-rounder, lief, en soms een beetje lui. Dressuren kan hij goed (hij heeft M1 gelopen), met spelletjes is hij fanatiek, en ook voor een hindernisje draait meneer zijn Ierse beentje niet om. Met zijn achterbenen de hindernis omver trekken is daarentegen ook geen probleem! Harv is een goedzak, maar zet je wel altijd hard aan het werk. Niet genoeg motivatie om naar de sportschool te gaan? Een rondje met Harvey doet ook wonderen voor je rug-, buik-, en beenspieren! Kan je hem niet vinden? Soms probeert Harvey zich te vermommen als Plato…


Joris

JorisEchte naam: Batman S
17-03-2006
Joris is onze held op sokken. Om die reden is het ook een paard waar je je aandacht bij moet houden tijdens het rijden. Hij is ontzettend lief op stal en geniet van het poetsen. Maar als je toevallig iets lekkers in je zak hebt, zal hij je niet met rust laten totdat hij het heeft. Hoewel hij heerlijk kan lopen, heeft hij soms ook een beetje last van aanstelleritus en wil hij nog wel eens spoken zien in de bak. Hij schiet dan nog wel eens weg, maar laat zich ook wel makkelijk corrigeren.

Mistral
Mistral12-06-1994
Ondanks zijn leeftijd is Mistral het paard met het meeste haast van allemaal. De meeste knopjes zitten erop, maar de gebruiksaanwijzing is niet altijd even duidelijk. De sleutelwoorden bij Mistral zijn ontspanning, geduld, en duidelijkheid. Wanneer je je daaraan houdt, zal hij alles voor je doen. De galop is niet zijn beste gang en hij doet dit dan ook het liefste als een soort hertje. Op stal houdt hij er niet van als hij zijn vriendjes niet meer kan zien. Wanneer dit toch gebeurt, hinnikt hij de hele stal bij elkaar.

O’Hanlon
O'HanlonEchte naam: Friendly Fion
Iers paspoort
01-01-2010
Ook wel O’Henley genaamd. Hij is een ontzettende lieverd en houdt vooral van lekker veel knuffelen en poetsen. Verder is hij ontzettend slim. Zorg er daarom voor dat je al je (poets)spullen en andere dingen op veilige afstand houdt, anders zal hij deze proberen te verplaatsen. Tijdens het rijden is hij een topper. Hij is nog lerende maar zal zijn uiterste best voor je doen. Hij is daarom dan ook een favoriet van vele ruiters.

Plato
PlatoEchte naam: E-Rockey van de Bonte Laarhoeve
01-05-1999
Plato is een erg leuk paard, hoewel dit misschien niet altijd zo lijkt. Hij kijkt soms erg chagrijnig wanneer hij op stal staat. Ook reageert hij niet op alle paarden even leuk wanneer hij buiten zijn stal staat en andere paarden voorbij lopen. Plato vindt het vreselijk om aangesingeld te worden en wil dan nog wel eens naar je happen. Wanneer je met hem gaat rijden, wordt hij weer ontspannen en kijkt hij altijd weer wat vrolijker.

Popje
PopjeEchte naam: Womara
KWPN
28-05-2003
Popje is een echte dame van stand, met een geheel eigen handleiding. Poetsen en aandacht vindt ze echt heerlijk. Als ze het tijdens het rijden ergens niet mee eens is, laat ze het je direct weten. Maar heb je haar knopjes gevonden, dan is ze heerlijk om op te rijden. Laat je niet van de wijs brengen door haar interessante gangen. Houdt het tempo in de gaten en behandel haar met respect, dan kan je ver met haar komen.


Riverdale

RiverdaleEchte naam: Zandokan
01-06-2004
Riverdale is een echte allemansvriend. Hij staat je altijd met zijn oortjes naar voren op te wachten, stiekem ook omdat hij altijd hoopt dat je wat te snoepen voor hem meebrengt! Beginnende of gevorderde ruiter, iedereen rijdt met hem weg. Voor een dressuurproefje draait hij z’n hoef niet om, en in spelletjes is hij de fanatiekste. Alleen springen moet je niet van hem vragen, dat snapt hij niet helemaal.

Silver
Silver 01-04-2007
Silver is een lieve witte merrie. Al lijkt ze soms toch wel een beetje bont, omdat ze er zo  van houdt om lekker in haar stal te gaan liggen. Knuffelen tijdens het poetsen maakt haar helemaal gelukkig, en een appeltje na het rijden zelfs nog gelukkiger. Bij het rijden is ze goed voorwaarts en wil ze hard voor je werken. Kortom, een super leuke papo (paard/pony)!

Sylvester
SylvesterEchte naam: Satermo
22-06-1999
Sylvester is te herkennen aan zijn fluffy flaporen. Hij kan op stal een draak zijn, maar alleen bij het aansingelen of het uittrekken van zijn pyjama. Hij doet erg zijn best voor je, kan veel, en is vrij makkelijk te rijden. Hij heeft een bloedhekel aan nageeflijk rijden en bokt er dan ook flink op los als je hem doorvraagt. Doorzitten op Sylvester is een hele uitdaging en springen kan hij als de beste. Zijn special skill is dat hij mega klein kan draven en galopperen.

Tommy
TommyEchte naam: Fails
Lets paspoort
14-04-2000
Met zijn enorme lijf en zijn centenbak valt Tommy al snel op, en hij heeft ook al het hart van menig Hippeiaan gestolen. Hoewel hij een beetje oud en stijf aan het worden is, is het een echte goedzak die nog graag voor je werkt. Het is wel een paard met veel knopjes, wat hem een leuke en leerzame uitdaging maakt. Op stal wil hij nog wel eens ruzie maken met zijn buurman, Storm.

Zeus
ZeusEchte naam: Viduca E
KWPN
09-05-2002
Zeus lijkt een beetje op een giraffe. Als hij zijn nek naar voren steekt is hij enorm lang! Tijdens het poetsen is hij hartstikke lief, vooral als je een snoepje in je tas hebt. Met aansingelen moet je een beetje oppassen want dan kan hij erg lelijk doen. Zeus kan heerlijk lopen, al moet je daar wel erg je best voor doen. Een van zijn streken is dat hij uit de galop valt en dan zo hard mogelijk in draf door probeert te rennen!