FAQ

In contact komen met een vereniging brengt altijd vragen met zich mee. Om je te helpen hebben we de meest gestelde vragen op een rijtje gezet.

Moet ik voor een bepaalde datum lid worden?
Nee, bij Hippeia kan je het hele jaar door lid worden. Je kan dus rustig even kijken hoe het studentenleven je bevalt zonder gelijk verplichtingen aan te gaan. Wanneer je halverwege het verenigingsjaar lid wordt betaal je een gereduceerde contributie. Voor meer informatie raden we je aan te mailen met info@hippeia.nl.

Kan ik een keertje komen kijken of een proefles komen rijden?
Ja dat kan zeker! Komen kijken kan altijd, we rijden op de woensdag avond vanaf 7 uur. Als je al rijervaring hebt, kun je ook een proefles komen rijden. Wil je komen kijken of een proefles rijden, neem dan contact met ons op via info@hippeia.nl.

In welke van jullie lessen kan ik komen rijden?
In welke les je je proefles gaat rijden, bepaald in eerste instantie het bestuur aan de hand van wat je vertelt. Als je vaker wil komen, zal er in de les samen met de instructrice gekeken worden in welke les je het beste past, zodat je de volgende keer sowieso in de juiste les rijdt.

Welke verplichtingen heb ik als ik lid ben bij Hippeia?
De enige echte ‘verplichting’ die je bij Hippeia hebt is het rijden op de woensdag avond. Als je een keertje niet kan, kun je deze les een keer afzeggen en op een ander tijdstip inhalen. Alle andere activiteiten en de borrels zijn allemaal vrijwillig. Het is natuurlijk wel heel erg gezellig als je mee komt doen!

Hoe vaak zijn er activiteiten?
Er is een aantal keer in de maand wel wat te doen. Naast maandelijks terug kerende dingen zoals onze borrel en zeer frequent ook de SO’s (Steden Ontmoeting), is er altijd nog minstens 1 activiteit zoals bijvoorbeeld een buitenrit. Altijd genoeg te doen!

Ik kan een keer niet komen rijden op woensdag, hoe kan ik mijn les afzeggen?
Op de website van Manege Rijnenburg staat een formulier via waar je je kunt afmelden, via dit formulier kan je ook gelijk een inhaalles plannen. Laat ook het bestuur altijd even weten dat je niet komt, zo hoeven wij ons geen zorgen te maken als we je ineens missen.

Ik studeer niet aan de UU of HU, kan ik nogsteeds lid worden?
Om bij ons lid te kunnen zijn moet je een sportkaart aanschaffen bij sportcentrum Olympos. Dit kan als je studeert aan een van de onderstaande instellingen:
– Universiteit Utrecht of een andere Nederlandse Universiteit
– Hogeschool Utrecht
– Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
– Universiteit voor Humanistiek
– HBO’s aangesloten bij de HBO-raad

Twijfel je of jij onder bovenstaande inrichten valt? Neem dan even contact op met de fiscus via fiscus@hippeia.nl

Ik kan nog niet paardrijden, maar wil dit graag leren. Kan dit?
Jazeker! Bij genoeg animo, proberen wij een aantal keer per jaar een beginnerscursus te organiseren. Hierbij leren wij potentiële leden paard te rijden, zodat ze hierna door kunnen rijden in onze les en lid kunnen worden. Voor meer informatie kun je het bestuur mailen, zodat zij kunnen vertellen wanneer er weer een cursus is.

Hoe kan ik de manege het beste bereiken?
Vanuit heel Utrecht komen Hippeianen op de fiets naar de manege, dus als je een mailtje stuurt naar info@hippeia.nl kunnen we kijken of je met iemand mee kan fietsen. We zijn ook goed bereikbaar met de bus: vanaf Utrecht Centraal neem je bus 77 richting Nieuwegein tot halte Guido Gezellehove en dan is het nog max 10 minuutjes lopen.

website6