De commissies

De commissies helpen het bestuur van Hippeia om de vereniging soepel te laten lopen en je studenten tijd nog leuker te maken! Deze zorgen er bijvoorbeeld voor dat er wedstrijden worden georganiseerd, dat we gezellig elke maand samen een daghap kunnen eten en dat het verenigingsblad de Biks uitgegeven wordt. Hieronder vind je alle commissies die Hippeia rijk is met een korte beschrijving van de hoofdtaken en -bezigheden.


Annuariumcommissie
Ieder jaar zet deze commissie het Annuarium in elkaar. De naam zegt het al: dit boek is een verslag van het hele jaar met alle Hippeianen en Hippeia-paarden erin! Deze commissie is geschikt voor de creatievelingen onder ons zodat er ook komend collegejaar weer een prachtig boek aan de leden kan worden uitgedeeld.

Archiefcommissie
Deze commissie zorgt voor ons archief in het Utrechts Archief. Hippeia bestaat al sinds 1936 en dat geeft een rijke geschiedenis met foto’s, notulen en ander papierwerk. Dit kunnen we gelukkig allemaal bewaren. Ook plaatst deze commissie elke maand een ‘Throwback Thursday’ op Hippeia’s Facebookpagina. Zo blijven we toch in contact met onze oud-leden.

Bar/borrel commissie
Wie van eten houdt, en dan voornamelijk houdt van het maken van eten, hoort helemaal thuis in de bar/borrel commissie! Elke maand verzorgt de barcie de daghap die plaatsvindt in de kantine van de manege. De Hippeianen komen gezellig voor de lessen samen om te genieten van de heerlijke maaltijden.

Bikscommissie
Ongeveer vier keer per jaar wordt het verenigingsblad van Hippeia uitgegeven: de Biks. Hierin kan je lezen welke activiteiten er zijn geweest, wat de uitslagen zijn van verschillende wedstrijden, de ‘Wist-je-datjes’ en nog veel meer andere rubrieken! Als je een stukje wil aanleveren kan je de Bikscommissie mailen, kijk hiervoor onder Contact.

Evenementencommissie
Deze commissie organiseert het hele jaar activiteiten voor alle Hippeianen! klassiekers zijn het Kerstdiner, de Springlessen en natuurlijk verschillende buitenritten. Ook organiseert de commissie in januari de Dies-activiteit ter ere van de verjaardag van Hippeia. Een commissie die erg belangrijk is voor de gezelligheid en het verenigingsleven van Hippeia!

Kascommissie
De leden van deze commissie hebben als taak om te controleren of de fiscus wel een juiste financiële administratie voert.

PROTO-commissie
De leden van de PROTO-commissie zijn ontzettend belangrijk voor de vereniging! Ze werven niet alleen nieuwe leden op de Sportmarkt tijdens de UIT, ze vergroten ook de naamsbekendheid van Hippeia, gaan samenwerkingsverbanden aan met bedrijven, onderhouden de Vrienden van Hippeia en organiseren elk jaar een activiteit voor de Hippocrene, onze oud-leden. Een commissie die op de achtergrond veel werk verzet.

SO-commissie
De Steden Ontmoetingen (SO’s) zijn wedstrijden die in verschillende steden worden georganiseerd door de plaatselijke Studenten Ruiterverenigingen. Jaarlijks organiseert deze commissie dus SO Hippeia; een weekend vol proefjes op verschillende niveaus, een gezellig themafeest en (meestal korte) overnachting.

Websitecommissie
Deze website bouwt zichzelf niet, dus is er een websitecommissie die hier verantwoordelijk voor is. De webcie zorgt ervoor dat de website werkt en up-to-date is, zodat mogelijk nieuwe leden de vereniging kunnen vinden.

Wedstrijdcommissie
Gedurende het jaar organiseert deze commissie ongeveer vier onderlinge wedstrijden. Aan deze wedstrijden mogen alleen Hippeianen deelnemen, waardoor deze wat kleinschaliger zijn dan de SO’s. Deze avonden zijn altijd erg gezellig en vormen een laagdrempelige manier voor ruiters om te beginnen met wedstrijd rijden! Aan het eind van het verenigingsjaar worden de beste ruiters in iedere categorie uitgeroepen tot clubkampioen.