De commissies

De commissies helpen het bestuur van Hippeia om de vereniging soepel te laten lopen en de studententijd nog leuker te maken! Deze zorgen er bijvoorbeeld voor dat er wedstrijden worden georganiseerd, dat we gezellig elke maand samen een spelletjes avond hebben en dat het verenigingsblad de Biks uitgegeven wordt. Hieronder vind je alle commissies die Hippeia rijk is met een korte beschrijving van de hoofdtaken en -bezigheden.


Archief Commissie
Het mooie U.S.R. Hippeia bestaat al sinds 1936 en heeft in haar geschiedenis een grote verzameling vol met foto’s, notulen en ander papierwerk gecreëerd. Om ervoor te zorgen dat deze geschiedenis goed gewaarborgd blijft, is de archiefcommissie in het leven geroepen!

De archiefcommissie houdt zich bezig met het netjes archiveren van al deze stukken, om ervoor te zorgen dat Hippeia echt onderdeel wordt van de Utrechtse geschiedenis. Een van de belangrijkste taken van de commissie is dan ook het netjes inbinden van alle herinneringen en deze inleveren bij het Utrechts Archief.

Biksuarium Commissie
De Biksuariumcommissie is een nieuwe commissie. Het is een samenvoeging van de Bikscommissie en de annuariumcommissie.

De BIKS is hét verenigingsblad van Hippeia en wordt ongeveer drie keer per jaar uitgebracht. In de Biks vind je de leukste stukken over onze vereniging, haar activiteiten en alles wat paard gerelateerd is. Geen wonder dat dit blad zo populair is onder Hippeianen!

Veel voorkomende rubrieken zijn de ‘Paardenpraat’, waar één van onze manegepaarden iets over zichzelf mag vertellen, de ‘Even bij de les blijven’, waar er theorie gegeven wordt over een onderdeel van het paardrijden, en natuurlijk de ‘Wist-je-datjes’ waarin alle (gekke) uitspraken en weetjes van Hippeianen staan uitgeschreven.

Het Annuarium is het verenigingsblad die aan het eind van het academische jaar wordt uitgebracht. Hier leer je middels een leuk thema je mede Hippeianen nog beter kennen! Het leuke van deze commissie is dat je je creativiteit helemaal de vrije loop kunt laten. Je kunt ervoor kiezen om als commissie de stukjes te schrijven of daar andere Hippeianen voor te vragen. Er is een format beschikbaar waar de stukjes alleen in geplakt hoeven te worden of je kunt zelf met een designprogramma aan de slag!

Er gaat niet noodzakelijk veel tijd in deze commissie zitten, maar het is wel erg leuk om aan mee te werken!

Evenementen Commissie
Niet om de andere commissies tekort te doen, maar de evenementencommissie is een van de leukste en ook belangrijkste commissies van Hippeia. Evenementen zijn immers waar de lessen mixen en iedereen elkaar (beter) leert kennen, waardoor Hippeia zo’n gezellige en hechte vereniging is! Als lid van de evenementencommissie beslis JIJ wat die evenementen worden. Het streven is om minimaal elke maand een borrel of etentje én een activiteit te organiseren, en paard- en niet-paard gerelateerde evenementen af te wisselen. Eén of twee leden van de commissie nemen telkens een activiteit op zich, waardoor je uiteindelijk effectief ongeveer twee evenementen per jaar tot je rekening neemt. Buiten die tijd denk je mee met de andere activiteiten.

Je kunt het zo gek niet bedenken, als het binnen het budget past en er animo is, kun je een activiteit organiseren! Van strandrit tot boogschieten te paard, en van cocktailavond tot paintballen, het kan allemaal.

Proto Commissie (Promotie Commissie)
Huh? Wat een gekke commissie naam. Welkom bij de Proto, de PR- foto commissie! Een goede PR is altijd al belangrijk geweest, maar is tegenwoordig niet meer weg te denken nu Social Media een steeds grotere rol in onze maatschappij vormt.

Deze commissie richt zich op de promotie en naamsbekendheid van Hippeia. Zo moeten er bijvoorbeeld genoeg leuke foto’s zijn voor bijvoorbeeld social media, maar moet er ook gedacht worden aan slimme manieren om de aandacht te trekken. Hieronder valt de UIT-week, maar denk ook aan het organiseren van een vrienden/familiedag en hippocrene dag om de relaties van Hippeia te onderhouden. Verder houdt deze commissie zich bezig met sponsoren, voorbeelden hiervan zijn de door deze commissie opgezette Sponsorkliks pagina en de samenwerking met de Military Boekelo.
De commissie wordt elk jaar belangrijker en daarom zijn we ook dit jaar op zoek naar enthousiaste commissie leden met een voorliefde voor Social Media, PR en/of organisatie!

SO Commissie
Steden Ontmoetingen (SO’s) zijn het moment om andere verenigingen te laten zien en Hippeia uit te dragen aan de rest van Nederland. Het is een wedstrijd georganiseerd door een van onze zusterverenigingen, waarbij je wedstrijd kunt rijden tegen andere verenigingen. Wij organiseren ook altijd ons eigen wedstrijdweekend en daarvoor hebben we altijd een grote commissie nodig. Zo’n groot evenement organiseer je niet zomaar in je eentje! Samenwerken en goed communiceren zijn vaardigheden die van groot belang zijn binnen de SO commissie. Natuurlijk is er ook genoeg ruimte voor gezelligheid tijdens de voorbereidingen (denk filmpjes/foto’s maken, thema bedenken, etc.) maar ook tijdens het feest. Het is een leuke mogelijkheid om samen een prachtig weekend neer te zetten!

Web Commissie
De webcommissie is verantwoordelijk voor het onderhouden en ontwerpen van de Hippeia website. Het idee is dat alle informatie over USR Hippeia gemakkelijk te vinden is op de website en up to date blijft. Samen met de andere commissieleden overleggen jullie hoe dit het beste kan gebeuren.

Wedstrijd Commissie
Wil jij je creativiteit en organisatorische vaardigheden inzetten om wedstrijden te organiseren voor elk niveau, voor lol met je knol én om een waardevol leermoment te creëren? Dan zoekt de wedstrijdcommissie jou!

Wij organiseren een aantal keer per jaar een wedstrijd waarbij wij (in overleg met de manege) helemaal vrij zijn om een thema te kiezen. Wordt het dus serieuze dressuur of springen om onze ruiters voor te bereiden op SO’s of gaan we deze keer voor pas de deux, estafette of springen zonder zadel? Wat we ook kiezen, we zorgen er altijd voor dat alle niveaus met plezier mee kunnen doen. Een strakke organisatie maakt de dag voor iedereen meer ontspannen en leuker, dus dat is ons streven!

Denk bij het organiseren aan startlijsten maken, juryleden regelen, communicatie met de manege, prijzen verzinnen, enthousiasmeren, het programma in goede banen leiden en zowel newbies als doorgewinterde leden een beetje ondersteunen bij hun zenuwen. Samen maken we er altijd een onvergetelijke dag van waar veel ruiters een leerzame ervaring opdoen in het wedstrijdrijden en hun grenzen verleggen.

Zang Commissie
De zangcommissie is verantwoordelijk voor het bedenken en zingen van de Hippeia liedjes. Het is een gezellige commissie waar je samen met elkaar al je creatieve ideeën kwijt kan.