Over de vereniging

U.S.R. Hippeia is dé vereniging voor Utrechtse studenten die houden van paardrijden en gezelligheid. Met haar meer dan 85 jaar oude historie, enthousiaste leden en gekwalificeerde manege heeft de vereniging alles in huis om paardrijden voor studenten leuk en betaalbaar te maken!

De woensdagavond is onze vaste lesavond. Op Manege ‘t Hoogt te Utrecht worden er gevorderden, half gevorderden en beginners lessen gegeven in de binnen- of buitenbaan. Hierdoor kunnen zowel ruiters met jarenlange ervaring als beginnende ruiters bij ons terecht voor een les op hun eigen niveau.

Naast de wekelijkse lesavonden organiseert Hippeia vele activiteiten, zowel met als zonder paarden. Zo worden er springdagen en buitenritten georganiseerd, rijden we onderlinge en nationale wedstrijden, gaan we naar wijnproeverijen en pubquizzen en organiseren we natuurlijk borrels en het jaarlijkse kamp! Dit alles is volledig vrijblijvend. Dat geldt ook voor de vele commissies die Hippeia rijk is. Hou je er bijvoorbeeld van om evenementen te organiseren of vind je het leuk om de vereniging op de kaart te zetten? Dan kan je ervoor kiezen om een van de commissies te komen versterken.

De vereniging kenmerkt zich door haar kleinschalige, diverse en toegankelijke karakter. Met ongeveer 60 leden heerst er een gezellige en persoonlijke sfeer. Iedereen kent elkaar en iedereen is welkom; de wirwar aan studies, leeftijden, niveaus en achtergronden laten dat zien. De vereniging biedt voor ieder wat wils en zo kan iedereen van zijn tijd bij Hippeia maken wat hij zelf wil.

Nieuwsgierig? Kom een proefles rijden of neem een kijkje op de woensdagavond! Mail hiervoor naar info@hippeia.nl en wie weet tot ziens op de manege!