Stedenontmoetingen

Als je lid bent van Hippeia kan je meedoen aan de zogenoemde Steden Ontmoetingen, binnen Hippeia beter bekend als SO’s; dat zijn wedstrijden die elk jaar worden verreden binnen de Vereniging Nederlandse Studentenruiters. Veel verenigingen organiseren jaarlijks een SO, zo ook Hippeia. Tijdens het SO worden zowel dressuur als springwedstrijden verreden in verschillende klasses. Hippeia reist vaak met een grote equipe af naar de SO’s van onze zusterverenigingen om te strijden voor mooie prijzen maar natuurlijk ook voor een heel gezellig weekend! Voor meer informatie over de SO’s kan je naar de website van de VNS-KNHS.

Een weekend op SO

Een SO weekend is een bijzondere beleving. De meeste SO’s starten op zaterdag rond de middag, dan worden alle dressuur voorrondes gereden. Wanneer we klaar zijn trekt iedereen zijn belachelijke outfit aan voor het feest, wat altijd in thema is. Dan duiken we met z’n allen de kroeg in voor een gezellige avond. Rond 00.00 worden de uitslagen bekend gemaakt en weet je of je de volgende dag mag starten. Op zondag vinden de halve finales en finales van de dressuurcategorieën plaats. Opgevolgd door het springen in de klassen B en L.

Het knock-outsysteem

Het knock-outsysteem dat de KNHS-VNS hanteert op nationale wedstrijden is uniek voor de paardensport in Nederland. De reguliere wedstrijdsport kenmerkt zich door vaste combinaties, die uren samen trainen en waar dus jaren aan voorbereiding aan vooraf gaat. Door het ontbreken van eigen paarden, is het niet mogelijk voor studentenruiters om op dezelfde manier beoordeeld te worden. Het knock-outsysteem is gebaseerd op het vinden van de beste ruiter. Twee of drie ruiters rijden beurtelings op hetzelfde paard, waarbij degene die met dit paard de beste prestatie levert, doorgaat naar de volgende ronde. In tegenstelling tot reguliere wedstrijden, waarbij het gaat om de beste combinatie, gaat het dus om de beste ruiter. Door loting wordt de combinatie van paard en ruiter bepaald en in iedere ronde zijn er nieuwe paarden aanwezig.

Opgeven

De vice-praeses ontvangt van de zusterverenigingen een uitnodiging voor de SO’s, welke dan wordt doorgestuurd naar de leden. Je kan je voor de SO’s opgeven door te mailen naar info@hippeia.nl.